„Autoritățile fiscale din Marea Britanie (Her Majesty’s Revenue and Customs – HMRC) primesc cerințe de la alte autorități competente, precum autoritățile române, iar Revolut cooperează întotdeauna cu HMRC de fiecare dată când sunt primite astfel de solicitări”, a explicat compania, pentru Hotnews.ro.

În ceea ce privește întrebările legate de faptul că ANAF-ul  le poate bloca conturile până la soluționarea problemei, Compania susține că nu are o relație directă cu ANAF, iar în prezent deține o licență pentru bani electronici de la Autoritatea pentru Conduită Financiară (Financial Conduct Authority – FCA) din Marea Britanie.

Dat fiind că licența este obținută într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, aceasta este pașaportată în Spațiul Economic European. România, implicit, face parte din acest spațiu.

„Nu am primit nicio solicitare de la ANAF până acum și nici un cont Revolut nu a fost oprit”, au comunicat reprezentanții companiei.

Situația s-ar putea schimba în momentul în care mai mulți utilizatori și-ar vira salariul direct în contul respectiv, însă Revolut are mecanisme proprii prin care verifică dacă prin contul tău vrei să treci mai mulți bani. Și aici vorbim de sume mari de bani.

„Este responsabilitatea utilizatorului să declare veniturile obținute și să plătească impozitul pe venit, dar și orice alte taxe aplicabile conform legii. Banii trebuie să fie raportați ca venituri și sunt supuși taxării. Revolut face demersuri pentru a verifica sursa fondurilor, când acest lucru este necesar”, a explicat compania.

 

Ce este Revolut?

 

Revolut s-a lansat în urmă cu patru ani şi în prezent are trei milioane de clienţi, dintre care 150.000 numai în România. Acesta oferă utilizatorilor conturi, carduri şi servicii bancare fără tarife pentru tranzacţiile internaţionale.

Astfel, Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în aplicaţie în câteva minute, să efectueze transferuri domestice şi internaţionale gratuite, să deţină şi să schimbe 25 de monede în aplicaţie folosind cursul de schimb real (interbancar), şi să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, fără taxe şi comisioane ascunse, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.

Diferenţa principală constă în cuvântul „tehnologie”, pentru că Revolut este o companie al cărei focus este pe zona de tehnologie.