Vești importante pentru toți românii! Unde poți pleca în vacanță fără test COVID

Alin Burcea, vicepreședinte ANAT, a venit cu noi propuneri pentru românii care vor să plece în vacanță, dar nu vor să facă teste coronavirus. El spune că oamenii pot merge în locațiile din România, unde nu se cere nimic, și în Bulgaria.

”Este un loc deosebit în care putem merge și care se numește România și se mai poate merge în Bulgaria. Bulgaria e verde, noi suntem și mai verzi, deci între noi nu este nicio problemă. Până pe 31 august au anunțat că nu ne cer nimic.

Albania nu mai știu exact să vă spun, pentru că se schimbă de la zi la zi, dar cred că și în Albania se poate merge fără test, este tot verde. Acolo avem cred că peste 500 de turiști. A fost foarte căutată Albania tocmai pentru că nu a cerut teste toată vara”, a declarat Alin Burcea, vicepreședinte ANAT.

Locuri unde se poate merge cu familia

Acesta a fost întrebat unde ar putea merge în vacanță familiile cu copii, având în vedere că mai este o singură lună până la începutul noului an școlar. Acesta a subliniat că nu sunt destinați noi, care să apară peste noapte, dar că încă sunt cele tradiționale.

”Nu sunt destinații noi care să apară pe hartă dintr-o dată. Sunt cele tradiționale, în sensul că, așa după cum am spus, litoralul românesc și nu numai, pentru că se vinde foarte mult balneo și munte. În 2020, românii au redescoperit România și au rămas aici.

Bineînțeles, Grecia, Turcia rămân în vigoare, chiar dacă sunt pe lista roșie, dar sunt destui români vaccinați care nu au nicio problemă. Egiptul a început să se vândă și, după cum estimăm cu toții, va fi vârful de lance din septembrie încolo, continuând cu revelionul. Probabil că vom avea iarăși 10-12 mii de turiști în Egipt.

Sunt destul de multe circuite prin diferite părți ale lumii. Sunt în Portugalia, În Malta. Malta e în scădere, e galbenă și se pare că se duce către verde”, a mai spus vicepreședintele ANAT la Antena 3.

Sursa foto: Dreamstime