Totodată, platforma garanează securitatea plăţilor şi gestionând fluxurile de numerar.

Clienţii băncii se pot înregistra online, iar în urma unui proces de verificare pot primi acces în platforma Octet.

Ulterior, companiile au acces la beneficiile participării în platformă, unde vor interacţiona cu partenerii lor de afaceri într-un mediu structurat şi mai sigur în faţa riscurilor de fraudă comercială, se arată într-un comunicat al BRD.

Totodată, clienţii BRD beneficiază de un discount de 10% din valoarea comisionului standard pentru plăţile realizate cu cardul BRD Business Mastercard pe platforma Octet, ca urmare a parteneriatului dintre BRD şi Octet Europe.

„Toţi membrii care activează pe platforma Octet sunt verificaţi pe larg, prin sisteme de combatere a spălării banilor (Anti-Money Laundering), de cunoaştere a clientelei (Know Your Customer), de finanţare împotriva terorismului (Counter Terrorism Financing), dar şi prin intermediul sancţiunilor economice (Economic Trade Sanctions), şi reduce astfel nivelul de risc pentru toţi cei implicaţi în reţea. Aceste opţiuni oferă IMM-urilor o siguranţă sporită în demersul de accesare a pieţelor străine sau a unor furnizori de peste graniţe”, se mai arată în comunicat.

Instrumente eficiente

De asemenea, sursa citată mai precizează faptul că, prin noua soluție, IMM-urile îşi pot folosi cardurile Mastercard drept instrumente eficiente de gestionare a fluxurilor de numerar, precum şi de plată a furnizorilor, în vederea dezvoltării business-ului.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.

BRD – Groupe Societe Generale este a treia mare bancă din România după valoarea activelor. BRD operează o reţea de 640 de unităţi şi are o poziţie de lider pe piaţa cardurilor, cu aproximativ 2,43 milioane de carduri, 30.000 de POS-uri şi aproape 1.500 de ATM-uri.

Octet Europe este o institutie financiară, franciză a companiei Octet din Australia. Tehnologia Octet este utilizată de peste 100.000 de companii din 68 ţări, de peste 12 ani.