Starea lui Ion Iliescu s-a îmbunătățit. Fostul președinte a ieșit de la terapie intensivă dar rămâne încă în spital. Iliescu se află sub atenta supraveghere a medicilor, care au decis transferarea lui secția de cardiologie.

Trebuie specificat că pentru Ion Iliescu s-a prezentat, la începutul acestei săptămâni la un control de rutină. Medicii de la Spitalul Elias au luat decizia de a-l trimite la Institututul „C.C. Iliescu”. Ajuns acolo, fostul șef al statului a fost și operat de „pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”. Medicii au anunțat imediat după că intervenția s-a încheiat „cu un rezultat foarte bun”.

„În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI a Institutului nostru, este stabil și în afara oricărui pericol imediat. Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului. După evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată, în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat”, au comentat atunci reprezentanții Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.