Microsoft anunță că serviciile oferite accesibile pe baza unui cont, precum cele ale suitei online Microsoft 365 sau contul folosit în Windows, pot fi acum folosite fără parolă de acum. Practic, Microsoft anunţă extinderea disponibilităţii funcţiei de logare fără parolă. Oricine poate activa această funcție. De menționat este faptul că anunțul companiei vine după ce iniţial aceasta a fost lansată ca o funcţie extra pentru conturile enterprise.

În ceea ce privește beneficiile noii opțiuni, practic utilizatorii pot înlocui parola cu o altă metodă de verificare a identităţii şi scăpa de memorarea sau notarea acesteia. Astfel, în locul parolei tradiţionale, logarea în conturile Microsoft se va putea face cu un cod primit pe SMS, cu Windows Hello (amprentă, scanare facială etc.), o cheie fizică de securitate sau aplicaţia Microsoft Authenticator.

Există totuși și un dezavantaj. Potrivit companiei, pentru logarea fără parolă, nu sunt suportate alte aplicaţii de verificare a identităţii pe baza codurilor unice, ci doar Authenticator-ul produs de Microsoft şi disponibil în magazinele de aplicaţii pentru Android şi iOS.

Cu ce noutăți vine Microsoft 

Compania mai anunță că pentru activarea logării fără parolă, utilizatorii trebuie să se logheze în contul Microsoft şi să se ducă la setări. Acolo, trebuie să intre la Security – Advanced Security Option şi să activeze opţiunea Paswordless account din partea de jos a paginii.

În urma unui scurt proces de verificare, va fi generat un cod QR, care trebuie scanat cu aplicaţia Microsoft Authenticator. Procesul nu este ireversibil, astfel că se poate reveni, dacă se doreşte, la autentificarea cu parolă.

Pe lângă lansarea opțiunii de autentificare fără parolă, Microsoft alături de LinkedIn  au mai anunțat noi soluții pentru munca de acasă și întâlnirile online care sunt esențiale în această perioadă dificilă.

Mai exact, Microsoft a identificat trei practici pe care organizațiile le pot folosi în cadrul întâlnirilor, ele urmând să creeze o bază solidă pentru colaborările hibride dintre participanți. Echipamentul audio, utilizarea laptopurilor proprii și colaborarea sunt cele care vor face întâlnirile mai eficiente.

Practic, Microsoft anunță inovații la nivelul Teams Rooms, venind o nouă categorie de camere inteligente, care vor fi alimentate de trei tehnologii unice. Este vorba despre urmărirea difuzoarelor active cu ajutorul inteligenței artificiale, adică toate camerele detectează mișcările și gesturile celor care vorbesc, astfel că, imagine va avea o perspectivă mai clară asupra lui.

O altă tehnologie unică o reprezintă fluxurile video multipl, această funcție făcând posibilă așezarea participanților la întâlnire într-un cadru individual, iar cea de a treia funcți este recunoașterea persoanelor, o modalitate prin care utilizatorii înscriși sunt recunoscuți și astfel numele lor sunt afișate pe panou.