Potrivit unui comunicat de presă al instituției, prin intermediul acestor calculatoare, contribuabilii pot depune ”Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Conform normelor legale în vigoare, Declarația unică se depune online, până la data de 31 iulie 2019.

Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau care nu dispun de conexiune la Internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, pentru a-și crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) și pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF. La cerere, oamenii pot fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale.

Aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziție contribuabililor de către Agenția fiscală și Ministerul Finanțelor Publice.

“Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”, poate fi transmisă ANAF și prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.