Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat noile liste cu persoanele juridice acceptate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus, ca urmare a aprobării dosarelor de finanţare în şedinţele Comitetului de Avizare din data de 27 şi 30 august.

“Pentru Programul Rabla au fost acceptate 115 dosare pentru 225 autovehicule şi 1 contestaţie pentru 3 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 64 dosare pentru 142 autovehicule, dintre care 109 pur electrice şi 33 electrice hibride”, precizează Administraţia Fondului pentru Mediu.

Listele cu persoanele juridice acceptate în cadrul acestor programe au fost publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor sau dealerilor auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

Programul Rabla este un program de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, iar Rabla Plus vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, adică cele cu propulsie hibridă sau integral electrică.