Dreapta Liberală (DL) consideră că partidele parlamentare, prin politicile adoptate, îi afectează mai ales pe pensionarii cu venituri mici. În aceste condiții, formațiunea de Viorel Cataramă susține, prin Programul Politic, că pensia minimă trebuie să fie de 1.000 lei, dar nu mai puțin de 70% din salariul minim net.

„Socialiștii, grupați în toate partidele parlamentare, au grijă să ofere pensii nemeritate pentru ei și clientela lor politică, discriminând grav pensionarii care au muncit în sectorul privat.
În vreme ce aristocrația bugetară are salarii și drepturi nejustificat de mari, cei care au muncit 30-40 de ani primesc pensii de doar 500-700 de lei, venituri cu care nu pot rezista. Aceasta situație trebuie corectată urgent!”, susține președintele DL, Viorel Cataramă.
De altfel, această măsură a fost anunțată de Cataramă încă de la sfârșitul anului trecut. 
”Noi vom sprijini și vom apăra intereselor celor care nu pot munci: pensionari, bolnavi și copii. Pensia minimă, 1.000 de lei, dar nu mai puțin de 70% din salariul minim. Astăzi sunt cei care lucrează în aparatul public, aristocrația bugetară, care primesc bani cu nemiluita fără să facă nimic și cei care au muncit 30-40 de ani, primesc pensii de 500-700 de lei cu care nu pot rezista. Luăm banii de la cei care nu merită și dăm bani la cei care merită. Creștem bunăstarea României, inclusiv a celor care lucrează în aristocrația bugetară astăzi și primesc bani din munca acelui amărât care se scoală la 5, începe la 6 și termină după 10 ore munca, iar, când te duci la un ghișeu, te tratează cu sictir. Sectorul privat trebuie crescut, exporturile trebuie crescute.” a spus Viorel Cataramă, fondatorul partidului Dreapta Liberală, pentru DCNews.