Iată însă că și PSD pregătește o replică pe măsură. Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui, susține că mulți dintre social-democrați sunt nerăbdători să aibă loc suspendarea președintelui, iar tema ar putea fi abordată într-un viitor CEX.

„Prin refuzul președintelui Ionannis de a aproba cele două nominalizări pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale e clar că sfidează CCR și sistemul de partide, știind foarte bine că nu există niciun fel de sancțiune în afara suspendării din funcție, care este, însă, o operațiune complicată și va întinde coarda până când nu o va mai putea întinde. Probabil că așteaptă alte intervenții la nivelul CCR și recurge la tot felul de artificii care să pună în dificultate Guvernul premierului Dăncilă. Sunt multe discuții și mulți colegi sunt nerăbdători ca să se petreacă acest act al suspendării, dar eu cred că trebuie să avem răbdare, să înțelegem momentul istoric și să încercăm, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție, să depășim această atitudine a președintelui care se va menține pe durata întregului an, până la alegeri”, a spus Buzatu.

 De asemenea, liderul SPD Vaslui nu este singurul care a înaintat un asemenea scenariu. „Deputatul mitralieră”, Cătălin Rădulescu, a vorbit la rândul său despre suspendarea lui Iohannis:

„Preşedintele îşi bate joc de coaliţia aflată la putere într-un fel care nu s-a întâmplat în ultimii 25 de ani în România, iar noi nu facem absolut nimic. Noi trebuie să îl suspendăm imediat, imediat, pe o perioadă de şapte zile, timp în care cel care îi ia locul să poată să facă, să numească miniştri, să revoce procurorul general, să numească procurorul şef la DNA, să promulge legile care trebuie promulgate, pe care dânsul le ţine şi îşi bate joc de ele, cum a fost Codul Penal, Codul de Procedură, legile justiţiei, după care să îl cheme pe domnul Iohannis, preşedinte de drept nemeritat în România, ales cum a fost ales, să i se dea înapoi mandatul după şapte zile şi să spună: poftim, domnule preşedinte. De acum încolo de fiecare dată când vei face acelaşi lucru, te vom suspenda de fiecare dată câte şapte zile, ca să înveţi minte că dumneata nu te joci cu Constituţia”, a declarat Cătălin Rădulescu.