Astfel, pentru fiecare loc disponibil pe kilometru vor fi acordaţi 0,0176 yuani pentru rutele împărţite de mai mulţi operatori aerieni, şi 0,0528 yuani pentru rutele operate de o singură companie aeriană, transmite Reuters, citată de agerpres.

În ceea ce privește perioada de sprijin pentru zborurile efectuate, aceasta va fi în perioada 23 ianuarie – 30 iunie.

Joi, şefii companiilor aeriene europene au avertizat că impactul economic cel mai semnificativ al epidemiei pentru industria aeriană încă nu a avut loc, deşi au previzionat o stabilizare a cererii pentru călătorii în următoarele săptămâni.

Ca răspuns la extinderea epidemiei, companiile aeriene din întreaga lume şi-au suspendat zborurile sau şi-au modificat serviciile.

Coronavirusul va afecta veniturile companiei aeriene

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a avertizat și ea recent că epidemia ar putea şterge anul acesta 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale, în special la operatorii chinezi, în urma scăderii numărului de călătorii pe plan mondial.

IATA a mai estimat că există potenţial ca epidemia de coronavirus să provoace anul acesta un declin de 13% al cererii pentru serviciile companiilor aeriene din Asia.

„Traficul aerian global va fi redus anul acesta cu 4,7%, fiind primul declin de la criza financiară din 2008, dar încă nu se ştie cum vor fi afectate profiturile”, a apreciat IATA. Instituţia estimează un scenariu în care impactul va fi unul de forma unei curbe în V, similar cu epidemia SARS din 2003, cu un declin semnificativ urmat de o relansare rapidă.