Producţia industrială ca serie brută a crescut, în luna ianuarie a acestui an, cu 3,5% faţă de luna precedentă şi a scăzut 2,4% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi.

Conform INS, în luna ianuarie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,5%. Industria prelucrătoare a crescut cu 5%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 5,8%, respectiv cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2%, susţinută de industria prelucrătoare (+3,2%) şi industria extractivă (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,2%.

Față de ianuarie 2019 producția industrială a scăzut însă

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,8%), industria extractivă (-2,1%) şi industria prelucrătoare (-1,3%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 3,1%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,6%), industria prelucrătoare (-2,1%) şi industria extractivă (-2%).