Schimbări importante anunțate chiar în această seară, după ședința de Guvern. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat o suplientare de până la un miliard de euro a granturilor pentru capitalul de lucru.

Vești bune de la Guvern!

Este vorba despre bugetul schemei 2 din granturile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii, conform celor spuse de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, în briefingul de presă al şedinţei de Guvern.

„Am aprobat modificările la Ordonanţa de Urgenţă 130. Este vorba de ordonanţa privind schemele de ajutor de stat de un miliard de euro pentru IMM-uri: schema 1 – microgranturi de 2.000 de euro, schema 2 – granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 de euro şi schema 3 – granturi pentru investiţii de până la 200.000 de euro.

Am suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2, pentru ca toţi cei care au depus proiecte pe schema 2, toate cele 22.226 de firme, cele care sunt eligibile, să poată fi finanţate”, a spus ministrul.

Alte modificări au vizat schema 1.

„Pentru schema 1, am modificat condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019, care era de 5.000 de euro, am modificat această cifră de afaceri pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului 2019 pentru care cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro”, a arătat oficialul guvernamental.

Pentru schema 1, Guvernul a adăugat pe listă întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care şi ele sunt întreprinderi mici şi mijlocii.

„Vom da drumul săptămâna viitoare la măsura 3, granturi pentru investiţii şi reluăm din nou măsura 1, unde au mai rămas bani, pentru ca alte companii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să poată primi banii”, a mai spus Popescu.

Sursa foto INQUAM / Alexandra Pandrea