România se apropie din ce în ce mai mult de capătul pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, vaccinul anti-COVID există, iar testele clinice au fost deja finalizate.

Totodată, șeful Executivului a mai precizat că Guvernul trbuie să fie pregătit pentru a demara campania de vaccinare, imediat de vaccinul ajunge în țară.

„Exista vaccin anti-COVID. E in fazele finale de aprobare, s-au finalizat testele clinice. Vedem, in sfarsit, o perspectiva certa pentru a rezolva aceasta epidemie grava de coronavirus care a dat peste cap lumea. Noi trebuie sa fim pregatiti sa ne organizam pentru a demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa primele vaccinuri care ne sunt repartizare. Cantitatile vor fi repartizate proportional cu populatia fiecarei tari”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cea mai ”sigură cale”

De cealaltă parte, medicul primar dr. Valeriu Gheorghiță, de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, desemnat coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că „activitatea de vaccinare e cea mai sigura cale sa intram cat mai repede intr-o viata normala social, economic, personal”.

„Sunt convins ca putem sa spunem la sfarsit ‘Misiune indeplinita’ si sa asiguram siguranta cetatenilor Romaniei’, a adăugat acesta, fiind și el prezent la Palatul Victoria.

În același timp, premierul Ludovic Orban a  mai menționat că Valeriu Gheorghiță va fi secondat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Acesta din urmă a subliniat faptul că ”suntem pregătiți” pentru a implementa campania de vaccinare întro manieră ”cât mai eficientă.

„Vă asigurăm că suntem aliniați la punctele și progresele făcute de celelalte statele UE și suntem pregătiți pentru a demara și a continua toate eforturile necesare pentru a implementa această campanie de vaccinare într-o manieră cât mai eficientă”, spune și Baciu.