Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital. Starea de sănătate a fostului președinte al României s-ar fi degradat în ultima perioadă. Îi stă alături soția lui, în permanență, Nina. Cei doi sunt căsătoriți din anul 1951.

Nu multă lume știe, însă, motivul pentru care fostul președinte NU a purtat niciodată verighetă.

Ion și Nina Iliescu au o căsnicie care durează de mai bine de 70 de ani. Cu toate acestea, el nu a fost văzut niciodată purtând verighetă.

Fostul președinte al României s-a căsătorit cu Nina doar la Starea Civilă. Ei nu au ajuns și la biserică. Din acest motiv, cei doi soți nu au avut niciodată verighete.

Ion Iliescu a tot spus că nu crede în Dumnezeu

De altfel, Ion Iliescu a precizat în repetate rânduri că nu crede în Dumnezeu. El a spus că este ateu. Fostul președinte a mărturisit că el crede mai degrabă în „forța omului”.

În urmă cu ani buni, fostul șef al statului spunea că „Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care „şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”, conform Libertatea.

„Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tuturor”, dezvăluia Iliescu, cu ceva timp în urmă.

Ion si Nina lliescu
Ion si Nina lliescu/SURSA FOTO: Rețete și Vedete

Fostul președinte nu a fost mereu ateu

Fostul președinte a mărturisit că nu a fost dintotdeauna ateu.

„Măi, dragă, este exact așa cum vă spun: în tinerețe, chiar făceam Crăciunul cu Iisus, în sensul că eu, fiind mai mare decât el, cu vreo 60 de ani, mă îmbrăcam în Moș Crăciun și îi duceam daruri. Iar el îmi zicea poezii, dar nu se pricepea, știa doar poezii cu Dumnezeu, cu Tată Nostru care ești în ceruri.

Cu Ceaușescu nu știa, neobrăzatul, nici una, că de aia a și ajuns cum a ajuns, dacă e să mă întrebați pe mine…”, a comentat la un moment dat fostul șef al statului.

Detalii neștiute despre Nina Iliescu

Despre Nina Iliescu se știe că s-a numit Elena Șerbănescu. Ea este născută pe data de 4 martie 1930. Destinul a făcut ca cel care urma să-i devină soţ să fie născut exact cu o zi înaintea ei, pe 3 martie 1930. Elena Șerbănescu şi Ion Iliescu s-au cunoscut pe când aveau 18 ani.

Trei ani mai târziu, la 21 de ani, au făcut pasul cel mare şi s-au căsătorit. Cu toate că mama Ninei Iliescu nu a fost de acord, cei doi nu s-au lăsat înduplecați. Timpul a dovedit că au avut dreptate atunci când au mers împreună în faţa ofițerului stării civile.

Ion Iliescu are numai cuvinte de laudă pentru soţia sa. El spune că Nina Iliescu este o femeie foarte puternică şi i-a rămas alături în orice împrejurări, aşa cum i-a promis de la început.