Veste bună pentru întreaga țară chiar înainte de Crăciun. Prima tranță de vaccinuri anti-covid urmează să ajung în țară pe 26 decembrie. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 al Guvernului României.

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, a transmis Comitetul Național într-un comunicat.

Regulile trebuie respectate

Deși mai avem doar foarte puțin până ce campania de vaccinare va începe, premierul interimar, Nicolae Ciucă i-a îndemnat încă odată pe români la respectarea regulilor în continuare, precizând că ”infectarea cu virusul Sars-Cov-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou”

„În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de , experții în sănătate publică, deoarece «infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou»”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a vorbit despre cine va fi primul român care se va vaccina.

„Noi, ca strategie, am prevăzut în prima etapă personalul medical și personalul din domeniul asistenței sociale. Drept urmare, prima persoană va fi un cadru medical din cele 10 unități medicale” care vor primi primele doze de vaccin, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

„Este posibil să fie 10 prime persoane din diferite categorii de personal medical: un medic, o asistentă”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.