Potrivit celor spuse de medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul „Matei Balș”, va trebui vaccinată mai bine de jumătate din populaţia lumii, pentru ca încheierea pandemiei de coronavirus să poată fi realizată.

„Un vaccin, din momentul în care este obţinut, el trebuie să fie produs pe scară largă, trebuie să fie distribuit, trebuie să fie o campanie pentru fiecare ţară în parte. Trebuie să fie o acţiune care se desfăşoară într-un anumit fel. Probabil că în jur de 60-70%, ar fi un procent minim necesar de imunizare, ca lucrurile, într-adevăr, să se vadă, să putem discuta de un moment de încheiere pentru pandemie”, a transmis Adrian Marinescu, conform digi24.ro

Totuși, pentru imunizarea populației, nu doar apariţia vaccinului va fi importantă, ci şi modul în care se va organiza campania de vaccinare, a subliniat medicul Adrian Marinescu. Acesta consideră că o campanie de informare ar fi binevenită pentru a îi convinge pe cei care sunt împotriva vaccinării.

Procentul de imunizare al populației în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a transmis recent că, până în prezent, în urma prelucrării a 11.000 de teste din cadrul studiului de seroprevalenţă, procentul de imunizare a populației României la infamul coronavirus este de doar 4,6%.

În acest context, speranța unei imunizări colective depinde de apariția unui vaccin. Trebuie menționat că la nivel mondial sunt peste 200 de vaccinuri în dezvoltare, în stadii clinice, iar 8 în stadiul final al testării.

Bilanţ COVID-19, 10 octombrie

Grupul de Comunicare Strategică transmite că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.517 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la data de 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  116.628 de  pacienți au fost declarați vindecați.