Vestea momentului în Europa! Un nou vaccin împotriva COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului informează că vaccinul anti-COVID realizat de Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, conform unui comunicat al EMA.

Este demn de menționat că vaccinul realizat de compania americană este al patrulea ser autorizat în UE, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Noul vaccin a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice

Johnson & Johnson transmite că vaccinul său anti-COVID a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale noului coronavirus, potrivit sursei menționate.

De asemenea, vaccinul companiei americane este eficient pentru persoanele peste 18 ani, arată studiul clinic.

Dozele pot fi păstrate la temperatura frigiderului

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Totodată, dozele pot fi păstrate la temperatura frigiderului; la 2-8 grade, acestea sunt stabile timp de trei luni, iar la -20 de grade timp de doi ani.

Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala, conform sursei menționate.

Bilanţ COVID-19, 11 martie

Până astăzi, 11 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 845.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 774.277 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.236 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 873 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: INQUAM Photos