Foștii președinți ai Statelor Unite ale Americii se implică în campania de vaccinare. Aceștia îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze împoriva COVID-19. Singurul președinte absent de la campanie a fost Donald Trump.

Foștii președinți americani se implică în campania de vaccinare

Foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton şi Jimmy Carter  se implică în campania de vaccinare a SUA și promovează vaccinarea împotriva COVID-19 alături de soţiile lor, relatează CNN.

„Ştiinţa este clară. Aceste vaccinuri vă vor proteja pe voi şi pe cei care vă sunt dragi de această boală periculoasă şi mortală”, a declarat fostul preşedinte George W. Bush în unul dintre cele două mesaje PSA, în care apare alături de Barack Obama şi Bill Clinton, îndemnându-i pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Acesta este primul pas pentru a pune capăt pandemiei şi pentru a duce ţara noastră spre viitor”, a adăugat Barack Obama. O absenţă notabilă din aceste clipuri de promovare a vaccinării, create de organizaţia non-profit Ad Council, sunt fostul preşedinte Donald Trump şi Melania Trump.

Donald Trump, singurul președinte absent

În timpul campaniei lui electorale de anul trecut, Donald Trump a insistat adeseori pe rolul administraţiei sale în lansarea pe piaţă a vaccinurilor anti-COVID-19.

Întrebat despre absenţa soţilor Trump din acele clipuri, un purtător de cuvânt de la Ad Council a declarat că unul dintre ele a fost filmat la ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden, organizată în luna ianuarie şi la care soţii Trump nu au participat.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că organizaţia pe care o reprezintă a apreciat gestul făcut de Donald Trump atunci când acesta i-a îndemnat pe americani „să meargă să îşi primească vaccinul”, la scurt timp după ce a fost vaccinat el însuşi împotriva COVID-19.

Noile clipuri fac parte din campania naţională de educare a populaţiei americane în privinţa vaccinării organizată de Ad Council, intitulată „It’s Up To You” („Depinde De Tine”).

Al doilea video PSA realizat de Ad Council îi prezintă pe fiecare dintre cei patru foşti preşedinţi, însoţiţi de soţiile lor, în timp ce poartă măşti sanitare şi primesc doze ale unor vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

Sursă foto: captură video