Omul lui Iohannis, despre scandalul momentului

Declarația respectivă a fost făcută de Ministerul Sănătății a publicat în data de 4 martie situația testărilor, a spitalizărilor și a vaccinării, defalcat pe județe.

Astfel, prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, susține că subiectul cu adevărat important este faptul că românii se vaccinează în număr mare.

Rareș Bogdan clarifică situația

Prim-vicepreședintele PNL a declarat că „România a sărit de 1 milion de vaccinări” iar acest lucru este mai important „decât nu știu ce bază de date care a ajuns în spațiul public.”

„Cred că subiectul este unul fals. Am reușit recent să introducem transparență totală față de actele europene. Am solicitat transparență pe contractele de vaccinare COVID-19. Colegii noștri au fost de acord. La nivelul PE primim felicitări din partea colegilor noștri. Faptul că România a sărit de 1 milion de vaccinări mi se pare mai importantă decât nu știu ce bază de date care a ajuns în spațiul public. Sigur că trebuie clarificat.

Nu e stilul lui Klaus Iohannis să facă gesturi peste capul premierului. Și îl cunosc din 2006. Nu putem merge noi și să cerem peste cap înlăturarea lui Voiculescu. Singurul care ar putea să facă asta, dar nu e cazul în momentul de față, ar fi premierul Cîțu. Dar domnul președinte nu intervine, pentru că știe foarte bine ce înseamnă separarea puterilor în stat. Noi trebuie în perioada următoare să ne concentrăm pe campania de vaccinare”, a declarat Rareș Bogdan pentru Digi24.

Bilanţ COVID-19, 10 martie

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 933 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.