Dezvăluirea momentului despre cazul lui Sorin Oprescu! O spune chiar procurorul șef al DNA

Așadar, procurorul șef al DNA a fost întrebat recent dacă organizația juridică poate interveni înainte de fuga din ţară a unor persoane care aşteaptă decizia judecătorilor în anumite dosare.

„Procurorii au anumite atribuţii şi competenţe prevăzute în mod expres prin lege. Principala atribuţie a procurorilor şi a procurorilor DNA este efectuarea urmăririi penale în cauzele de mare corupţie şi medie corupţie şi susţinerea dosarelor noastre în instanţa de judecată. Procurorii, şi nici procurorii DNA, nu au nicio atribuţie după rămânerea definitivă a hotărârilor judecătoreşti de condamnare, nu au nicio atribuţie pentru a stopa sau a urmări persoanele condamnate definitiv, inclusiv persoanele condamnate pentru dosare de mare corupţie”, a declarat Crin Bologa la Prima TV.

De asemenea, acesta a vorbit și despre cazul lui Cristian Popescu Piedone, care a fost ridicat de pe aeroport când intenţiona să părăsească ţara.

„În dosarul la care faceţi trimitere, la care procurorul DNA a dus cu mandat de aducere pe unul dintre inculpaţi la sediul DNA această măsură nu a fost luată de procuror pentru a împiedica să fugă pe cel care era judecat pentru alte fapte de corupţie, în instanţă. Pur şi simplu procurorul aflând că persoana în cauză vrea să plece din România, a apreciat că pentru buna desfăşurare a anchetei pe care o face într-un alt dosar penal şi pentru a-i aduce acestuia la cunoştinţă calitatea de suspect este necesară prezenţa acestuia la DNA. Au fost două dosare care s-au suprapus. Nu am luat aceatsă măsură, aducerea cu mandat de aducere pentru a-l împiedica să se sustragă dintr-un dosar în care se aştepta o hotărâre, o condamnare sau o achitare, nu se ştia. Era condamnat în primă instanţă”, a explicat procurorul.

Crin Bologa despre cazul lui Sorin Oprescu: Nu au avut indicii că inculpatul s-ar sustrage

În cazul lui Sorin Oprescu, procurorul spune că dosarul a fost amânat în mai multe rânduri.

„În cazul Sorin Oprescu dosarul a fost amânat în mai multe rânduri şi cred că nici procurorul de şedinţă şi nici judecătorii nu au avut indicii că inculpatul s-ar sustrage. Dacă ar fi avut indicii că s-ar sustrage de la judecată, de fapt nu s-a sustras de la judecată, a plecat înainte de pronunţare”, a transmis Crin Bologa, punctând că nu are informații despre momentul în care Sorin Oprescu a plecat din ţară.