Punct de cotitură în război în luna august! Faza activă a războiului se încheie până la finalul anului

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va atinge un punct de cotitură în luna august, iar faza activă a acestuia se va încheia până la sfârșitul anului, consideră șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov.

Potrivit acestuia, în august, Ucraina va primi suficiente arme și va începe să le folosească în mod activ în luptele contra armatei ruse.

„Așa cum am mai spus, faza activă ar trebui să ajungă la declinul maxim înainte de sfârșitul anului. Rusia are resurse pentru a purta un război o perioadă de 12 luni”, a explicat Budanov.

Ucrainenii vor să intre pe teritoriul Crimeii până la sfârşitul lui 2022

Totodată, susţine oficialul, desfășurarea activă a ostilităților – episodul în care localităţi întregi trec de la o parte la alta – ar urma să se reducă semnificativ până la sfârșitul anului și să ajungă aproape de punctul zero, notează Korrespondent.

„Războiul se va încheia cu un singur lucru: recuperarea teritoriilor noastre ocupate… Până la sfârșitul anului, ar trebui cel puţin să intrăm pe teritoriul Crimeii„, a remarcat șeful GUR.

Cele două modalităţi pentru ca Rusia să pună capăt războiului, potrivit şefului GUR

Acesta a adăugat că, pentru Federația Rusă, există două modalităţi de a pune capăt războiului:

1) Schimbarea conducerii politice, menținând, în același timp, integritatea teritorială a Rusiei, iar lumea l-ar învinovăți personal pe Vladimir Putin pentru război şi ruşii își vor retrage trupele din toate teritoriile străine ocupate.

2) Împărțirea Rusiei în trei sau mai multe părți, care s-ar constitui în noi state independente.

Zelenski: Următoarele săptămâni de război vor fi dificile

În tot acest timp, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, atrage atenţia că „următoarele săptămâni de război vor fi dificile”.

„Următoarele săptămâni de război vor fi dificile”, a avertizat președintele Zelenski, luni seară, în discursul său zilnic televizat.

„Ocupanţii ruși încearcă să arate că nu vor abandona zonele ocupate din regiunea Harkov (nord-est), că nu vor returna regiunea Herson (sud), teritoriile ocupate din regiunea Zaporijia (sud-est) și Donbasul (est). Ei avansează într-o parte și întăresc pozițiile în altă parte”, a continuat el.

Situația este chiar „extrem de dificilă” în Donbas: rușii caută să „elimine tot ce este viu”, a acuzat președintele Zelenski. Moscova își concentrează puterea de foc tocmai pe reduta ucraineană din regiunea Lugansk, încercând să înconjoare orașele Severodonețk și Lisichansk.

Ministerul ucrainean al Apărării a raportat și lupte grele în desfășurare în apropiere, în apropierea localităților Popasna și Bahmut, ceea ce creionează o strategie de încercuire.