Dezvăluirea momentului despre Traian Băsescu. Nimeni nu se aștepta: E ca și cum nu ar fi existat

Mircea Dinescu a fost invitat în emisiunea ”Insider politic”, acolo unde a vorbit despre Traian Băsescu, dezvăluind că fostul președinte al României nu a avut niciun document la CNSAS, în afară de o copertă pe care era scris numele acestuia.

Fostul membru al CNSAS a mai spus că lumea îi înjura pe cei din cadrul instituției pentru că nu fac nimic, însă subliniază că nu aveau ce să facă fără documente, scrie româniatv.net.

”Eu am fost la CNSAS opt ani de zile. La CNSAS, în afară de un carton pe care scria numele elevului Traian Băsescu cu un ”x”, care ar fi fost informator la școala de marină, nu am avut absolut niciun document. Documentele erau în brațele lui Măgureanu, în brațele moștenitorului lui Măgureanu și în brațele tuturor moștenitorilor lui Măgureanu până în vremea lui Iohannis.

Deci în afară de un carton, o copertă de la școala de marină, Traian Băsescu nu avea nimic la CNSAS. E ca și cum el n-ar fi existat după asta (după școala de marină- n.r.).Vreme de opt ani, noi, la CNSAS, n-am avut niciun document.

Când lucram la CNSAS, eu spuneam: nouă ni se dau numai paie, nu ni se dă și bobul de grâu. Culesul dosarelor a fost că au cules ei boabele și ne-au dat nouă paiele. Și pe noi ne înjura lumea că nu facem nimic la CNSAS. Păi, dacă nu aveam documentele? Băsescu vorbea liniștit pentru că știa că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, a declarat Mircea Dinescu.

ÎCCJ a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Săptămâna trecută, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ) au decis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea, precizând că Traian Băsescu a semnat note informative cu numele de Petrov.

”Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă”, se arată în sentința ÎCCJ.