Prețurile la carburanți, urmărite în de-aproape de autorități. Virgil Popescu: Vom lua măsuri, dacă va fi nevoie

Într-o declarație televizată la TVR 1, minsitrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că prețurile la energie sunt monitorizate și că în această categorie intră și prețurile carburanților. Oficialul spune că a fost observată o fluctuație a prețului carburanților, în funcție de cotația petrolului.

”Urmărim preţurile pe toată piaţa de energie, până la urmă şi carburanţii sunt pe piaţa de energie. Acolo am observat o fluctuaţie a preţului carburanţilor, în funcţie de cotaţia petrolului. Acum, e adevărat, cotaţia este la cel mai mare preţ din ultimii şapte ani de zile. Eu când trec spre casă, trec pe lângă multe staţii şi memoria vizuală îmi permite să reţin cifre. Da, este o cotaţie mare acuma. În urmă cu o lună, o lună şi jumătate, preţurile erau sub şase lei, acum sunt peste şase lei”, a declarat Virgil Popescu.

Se vor lua măsuri dacă va fi cazul

De asemenea, șeful de la Energie a precizat că în cazul în care se vor observa probleme în acest domeniu, vor fi implementate măsuri pentru a fi rezolvate. Virgil Popescu a spus, în plus, că nu a văzut ca în utlimii ani să se vorbească despre reglementarea prețurilor la carburnat, deoarece piața s-a reglementat singură la un moment dat.

”Urmărim cu atenţie şi, dacă va fi cazul, vom lua şi acolo măsuri. Nu am văzut în ultimii ani de zile să vorbim de preţuri reglementate la carburanţi, piaţa s-a autoreglat la un moment dat. Să nu uităm că noi am scos acciza de la carburanţi în urmă cu doi ani, deci practic am avut o ieftinire a preţului la carburanţi”, a mai precizat ministrul Virgil Popescu.

România are rezerve de petrol

În încheiere, ministrul a spus că România deține rezerve de petrol. El a reiterat că se vor lua măsuri dacă se vor descoperi nereguli pe piață.

”România are  rezerve de petrol, nu are suficient petrol cât are nevoie de consum, se mai importă petrol din Kazahstan. Rompetrol de acolo aduce petrolul, dar şi când a fost  problemă cu rafinăria de la Petromidia, nu am avut probleme cu aprovizionarea. Deci importurile au suplinit această producţie, cum nici preţurile, era o speculaţie că vor creşte preţurile din lipsă de producţie,  nici preţul nu a explodat. Poate a fost o uşoară reaşezare a preţurilor, dar preţul nu a explodat. Urmărim toată piaţa şi de carburanţi şi dacă va fi nevoie, vom lua măsuri”, a mai declarat Virgil Popescu.