Mai sunt doar câteva ore până la startul sferturilor de finală de la Wimbledon. Simona Halep se bate pentru un loc în careul de ași cu Shuai Zhang. Până la meci, Halep a primit o veste la care nu se aștepta.

Una dintre marile ei rivale și-ar putea pierde concentrarea fix înaintea duelului din sferturi cu compatrioata ei, Alison Riske. Serena Williams a fost taxată de organizatorii de la Wimbledon. A fost amendată cu suma de 10.000 de dolari pentru că a deteriorat un teren la All England Club, dând cu racheta de pământ.

Incidentul a avut loc înaintea turneului, pe un teren de antrenament.

Italianul Fabio Fognini, locul 10 ATP, a primit 3.000 de dolari amendă pentru că a afirmat că ar vrea să cadă o bombă la Wimbledon. Fognini a fost eliminat, sâmbătă, de Tennys Sandgren, numărul 94 ATP, în turul trei, scor 6-3, 7-6 (12), 6-3, într-un meci disputat pe terenul numărul 14.

În timpul setului al doilea, el a fost auzit spunând pe teren următoarele: „E corect să joc aici? Englezi nenorociţi. Sper ca o bombă să explodeze pe clubul ăsta. Ar trebui să explodeze o bombă aici”.

După meci, el şi-a cerut iertare. „Terenul nu era bun. De multe ori, atunci când eşti pe teren eşti frustrat. Nu eram mulţumit de prestaţia mea de astăzi. (…) S-a întâmplat ceva pe teren. Dacă s-a simţit cineva ofensat, îi cer iertare. Nicio problemă”, a spus el.