Vești bune pentru Simona Halep! Românca ar putea scăpa de suspendare chiar în acest an. Federația Internațională de Tenis (ITF) ar putea avea în curând un nou președinte.

Vești bune pentru Simona Halep!

Dietloff von Arnim, președintele Federației Germane de Tenis (DTB), și-a anunțat candidatura oficială pentru funcția de președinte al Federației Internaționale de Tenis (ITF).

Participarea lui von Arnim la cursa prezidențială a fost confirmată de ITF în această săptămână, perioada de campanie începând imediat.

Noul președinte va defini direcția ITF și a tenisului pentru următorul mandat de patru ani (2024 – 2028). Alegerile urmează să aibă loc la 24 septembrie 2023, în cadrul Adunării Generale a ITF de la Cancun, Mexic.

Va fi o schimbare majoră în lumea tenisului

Dietloff von Arnim și-a expus viziunea asupra viitorului ITF și al tenisului. El susține că va ajuta la „unificarea și democratizarea tenisului, stimulând în același timp investițiile și inovația.”

„Cred că trebuie să se schimbe conducerea în tenis. Trebuie să facem mai bine – și cred că putem. Acesta este motivul pentru care mă prezint drept candidat pentru a deveni președintele ITF. Obiectivul meu este să mă asigur că ITF este responsabil pentru deciziile noastre; și că turneele noastre, la toate nivelurile de joc, sunt sigure din punct de vedere financiar.

Vreau să lucrez mult mai îndeaproape cu federațiile – punându-le pe primul loc, și mă angajez să fiu vocea lor. Mă voi asigura că toată lumea este reprezentată în mod egal, în timp ce ne adaptăm pentru viitor și profităm de oportunitățile erei digitale.

Fiind implicat în tenis de 45 de ani, cred că, cu o nouă conducere, bazată pe o atitudine pozitivă, bazată pe principii și pe o pasiune absolută pentru sportul nostru, TF are în față cele mai mari zile ale sale.”, a spus Dietloff von Arnim, președintele Federației Germane de Tenis.

Simona Halep nu se dă bătută

Într-un interviu pentru Tennis Majors publicat la sfârşitul lunii aprilie, Simona Halep a invocat o „contaminare a unuia dintre suplimentele sale alimentare” pentru a explica testul pozitiv de la US Open.

Ulterior, Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep ”a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)”.

Noul caz „se bazează pe o evaluare a profilului paşaportului biologic al Simonei Halep de către un grup de experţi independenţi”, precizează organismul internațional.