Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicușor Dan vine cu o veste importată pentru toți bucureșteii. Potrivit primarului general, pașii începuți în luna februarie dau deja roade.

Astfel, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP, fiind vorba despre 40 de kilometri de rețea. În ceea ce privește valoarea totală estimată a lucrărilor, aceasta este de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei.

Nicușor Dan a mai precizat că pe lângă cei 40 de kilometri de rețea, se mai adaugă și cei 13 care au fost deja începuți în luna februarie, alături de Energetica.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Începe licitația pentru rețeaua de termoficare din Capitală

Potrivit primarului general, lucrările au fost împărțite în patru obiecive de investiție, iar ofertele sunt așteptate până la data de 7 iunie 2021. Tototdată, Nicușor Dan a ținut să sublinieze că sistemul de termoficare este o prioritate în București, iar investiția care urmează să aibă loc va ameliora toate problemele legate de furtnizarea căldurii, dar și a apei calde din Capitală.

„Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021.

Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București.

Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a adăugat Nicușor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin