Conform acestuia, există o problemă legată de renovarea stadionului Giulești „Valentin Stănescu”, iar costurile estimative sunt considerate mici de către cele două societăți interesate de preluarea lucrărilor.

Stănescu afirmă însă că Guvernul va găsi banii necesari pentru modernizarea arenei Giuleşti până în 2020, însă stadionul Dinamo va fi gata probabil în a doua jumătate a anului, după Euro 2020.

“Cred că foarte siguri suntem de Steaua, mâine va începe demolarea stadionului, Arcul de Triumf, la fel, nu e o problemă pentru el. Rămâne Rapidul, suntem în evaluarea ofertelor, sper ca şi Rapidul, am convingerea că şi Rapidul va fi gata până în 2020. Găsim soluţii la Rapid, găsim soluţii. Pentru că legislaţia a fost proastă, până când am schimbat Legea achiziţiilor publice, începeai studiile, să discuţi şi se duceau 2-3 ani de zile. Dacă ne gândim numai la inflaţie, într-adevăr este o problemă, nu trebuie să luăm totul de la început. Eu spun că vom găsi banii necesari.

Nu e vorba de lipsă de fonduri. Cele două companii interesate, chiar nu ştiu cum le cheamă, au spus că e cam puţin să facem Rapidul reabilitare şi modernizare, dar vor găsi fonduri necesare pentru a face Rapidul. S-au dus ani de când s-au făcut estimările, dar pot să vă asigur că se vor găsi bani pentru a fi gata şi Rapidul”, a declarat Stănescu, citat de Știripesurse.ro.

Pentru stadionul Dinamo, care era insclus în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, termenul de finalizare optimist a devenit a ddoua parte a anului 2020: “Problema este la Dinamo, pentru că din punct de vedere juridic ne-a întârziat foarte mult şi suntem la faza studiului de prefezabilitate. Nu cred că Dinamo va fi gata până la începrea Campionatului European de Fotbal. Avem rezerve, este stadionul de la Ploieşti, de la Giurigiu, avem rezerve pentru antrenamentul echipelor care vor fi în ţara noastră. Ne-am fi bucurat ca şi Dinamo să fie gata. El probabil că va fi gata în 2020, dar nu pot să spun că în prima parte a anului 2020”, a încheiat acesta.

România este una dintre cele 13 ţări în care se vor organiza meciuri de fotbal la Campionatul European de Fotbal din 2020.