Potrivit ordinului comun, valoarea tichetului de masă este stabilită pentru semestrul II din acest an, începând cu luna octombrie 2021. Astfel, tichetele de masă cresc cu 8 bani, iar cele de creșă cu 10 lei, însă acestea nu pot depăși 20.09 lei. Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

”Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”, se arată în Ordin.

Valoarea va fi aplicată și anul care urmează

În document se mai precizează că valoarea se va aplica și în februarie și martie 2022.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește, conform legii, prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Acesta se calculează ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Tichetele de creșă, impozabile

Tichetele de creșă reprezintă avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatorii, arată hotnews.

Păreri contradictorii privid majorarea tichetelor de masă

Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a avut acum câteva luni o reacție dură după ce a aflat că în România, anul acesta, a fost propusă majorarea tichetelor de masă cu 8 bani. Acesta îi adresează o întrebare premierului Florin Cîțu, dorin să afle de ce îi umileşte pe români.

Purtătorul de cuvânt al PSDŞtefan Radu Oprea, a transmis într-o postare pe Facebook, că intenţia Guvernului de a majora valoarea tichetelor de masă cu opt bani poate să vină doar din partea unor „indivizi care nu ştiu cât costă o pâine”. Acesta l-a acuzat pe premierul Florin Cîţu că îi umileşte pe români.

„WOW!!!!! Guvernul Cîţu, în mărinimia lui, creşte valoarea tichetului de masă cu 8 bani. Astfel de decizii pot fi luate doar de indivizi care nu ştiu cât costă o pâine. Cîţule, de ce îi umileşti pe români?”, a transmis Ştefan Radu Oprea, pe Facebook, într-o postare dură.