Într-o postare pe pagina personală de Facebook, jurnalistul Robert Turcescu face o dezvăluire fără precedent despre un membru marcant al echipei care îl susține pe Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, este vorba despre Liviu-Ioan Balint, care din 2016 și până în prezent a intrat în toate partidele politice posibile. Mai exact, se pare că Balint a intrat în 2016 în PMP, iar în 2017 în PSD.

În 2019 a schimbat din nou tabăra și a mers la Pro România, iart după votul privind investirea guvernului Orban, a plecat și de aici, iar în 2020 s-a înscris în PNL. 

În acest context, Robert Turcescu este de părere că ”la cum se mișcă”, cel mai mare traseist din Parlament e ”antrenorul echipei câștigătoare”, omul știind foarte bine ceea ce face.

Cel mai mare traseist din Parlament 

„Ăla pe care l-am încercuit e Liviu-Ioan Balint. În 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). În septembrie 2017, a trecut la Partidul Social Democrat, iar în septembrie 2019, la Partidul Pro România.

După ce a votat învestirea guvernului Orban, a demisionat și din acest partid și s-a înscris în ianuarie 2020 în Partidul Național Liberal. La cum se mișcă, eu cred ca e antrenorul echipei câștigătoare. Omul știe jocul. #felicitari”, a scris Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim faptul că în interiorul PNL sunt tensiuni mari, în special după ce au apărut informații legate de arestarea premierului Florin Cîțu. Contracandidatul său, actualul lider PNL, Ludovic Orban, declara la începutul acestei sătpămâni că dezvăluirile legate de premier au provocat o pierdere masivă de încredere în Florin Cîţu, dar şi în PNL.

Totodată, el mai sublinia faptul că munca liberalilor de patru ani de zile a reușit să fie îngenuncheată, în contextul în care credibilitatea și moralitatea premierului au ajuns sub semnul întrebării.

„În ceea ce mă priveşte, sunt foarte îngrijorat. Florin Cîţu nu este orice membru al PNL, este prim-ministrul care a fost susţinut de PNL, orice face Florin Cîţu, bun sau rău, face bine PNL sau face rău PNL. Ce s-a întâmplat săptămâna trecută a provocat o pierdere masivă de încredere în premierul Cîţu şi, din păcate, şi în PNL.

Mie mi se rupe inima să văd cum munca noastră de patru ani de zile, din 2017, a unor liberali de bună-credinţă, care practic au reuşit să reclădească încrederea în PNL, să redea gustul victoriei membrilor PNL şi care a adus PNL în situaţia de a câştiga trei rânduri de alegeri şi de a deveni principalul partid de guvernământ, este pusă în umbră de nişte dezvăluiri care în mod normal ar fi trebuit să apară mai demult. Toate acestea pun sub semnul întrebării credibilitatea şi moralitatea premierului care reprezintă PNL”, a spus Orban la Realitatea Plus.