Florin Cîţu şi-a anunţat deja intenţia de a candida pentru şefia PNL, impotriva lui Ludovic Orban, însă nu şi-a depus în mod oficial candidatura.

Când îşi depune oficial Florin Cîţu candidatura?

Marţi seara, premierul Florin Cîţu a dat detalii despre momentul în care îşi va depune în mod oficial candidatura pentru postul de preşedinte al PNL.

“Cred că în acest weekend, vineri, sâmbătă sau duminică, vom vedea una din zile care este mai bună pentru noi”, a declarat Florin Cîţu pentru Digi24.

Moţiunea cu care premierul va veni în faţa liberalilor este gata!

În plus, textul moţiunii cu care premierul se va prezenta în faţa colegilor liberali, pentru a le câştiga votul, este finalizat. Cîţu a precizat că documentul se numeşte “România liberală”.

“Este finalizat. Moţiunea se cheamă “România liberală”. Suntem la ultima parte de redactare, finalizare. Deci nu este nicio problemă”, a mai spus prim-ministrul, potrivit agenţiei Rador.

În contextul în care s-a discutat despre o eventuală problemă de vechime în cazul lui Florin Cîţu, cei care candidează fiind nevoiţi să aibă 5 ani vechime în partid, premierul fost întrebat dacă va solicita o derogare de la această regulă.

Florin Cîţu a declarat: “Discutăm acest lucru şi vedem dacă este nevoie.”

Cei aproape 70 de lideri PNL din tabăra Cîţu, atac la Ludovic Orban

67 de lideri liberali care-l susţin pe Florin Cîţu, în frunte cu Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Emil Boc, Alina Gorghiu sau Ciprian Ciucu, afirmă că este de nepermis la Ludovic Orban să-l atace pe Klaus Iohannis. “Ne delimităm de genul asta de politică!”, spun liberalii din tabăra Cîţu.

“Apel la responsabilitate și decență!

În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.

Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică!

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președintele în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL ar trebui să fie o competiție onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

Trebuie să fim uniți acum și vom fi și mai uniți, după 25 septembrie. Florin Cîțu îi va aduce pe toți liderii partidului la aceeași masă, indiferent de opțiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, și nu unilateral!”

Sursa foto: Capital