Ludovic Orban a lansat o adevărată bombă în spaţiul public!

Florin Cîţu, noul Guvernator al BNR?!

Preşedintele liberalilor spune că între el şi Florin Cîţu a existat o înţelegere de sprijin reciproc, în vederea Congresului PNL. Florin Cîţu ar fi promis să nu candideze la şefia partidului, iar în schimb ar fi urmat să devină Guvernator al Băncii Naţionale, având în vedere că Mugur Isărescu este pe picior de plecare.

“Aveam o înțelegere pe care a încălcat-o”, a declarat Orban, făcând referire la Florin Cîţu.

Orban: Am fost pus în situația de a face față unei dispute dure

“Sunt literalmente profund afectat de ceea ce se întâmplă. (…) M-am trezit brusc pe 30 mai că Florin Cîțu candidează. Noi am avut o înțelegere de sprijin reciproc. Din momentul respectiv, s-a născut o competiție în partid.

Eu am încercat să rămân echilibrat, mi-am axat campania prezentând ceea ce vreau să fac eu, ce obiective și literalmente am fost pus în situația de a face față unei dispute dure. Aveam o înțelegere pe care a încălcat-o”, a declarat Ludovic Orban la un post de televiziune, potrivit Antena 3.

Preşedintele PNL a lăsat de înţeles că premierul a rupt această înţelegere făcută între ei doi şi a decis să candideze pentru şefia Partidului Naţional Liberal, aspirând astfel şi la fotoliul de la Palatul Cotroceni, care se va elibera din 2024, atunci când Klaus Iohannis îşi încheie cel de-al doilea mandat.

Ludovic Orban nu a fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ştie sau nu despre această înţelegere ce a avut loc între Orban şi Cîţu.

“Stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la nişte întrebări”

Luni, preşedintele PNL îl numea pe premierul României “arogant”, făcând referire la modul în care a ales să comunice după dezvăluirile privind trecutul său din Statele Unite.

“Eu vă spun foarte limpede ceea ce am spus public: nu am avut nicio informaţie nici de la Florin Cîţu, nici de la altcineva despre aceste două episoade din viaţa lui Florin Cîţu. I-am cerut să-şi ceară scuze.

Poate lumea ar putea să înţeleagă că în urmă cu 20 de ani s-a întâmplat un astfel de episod în viaţa unui om. Sigur, nu era tânăr, nu era de 18 ani, de 20 de ani, avea 28 sau 29 de ani, era la studii doctorale, nu era vremea studenţiei. Dar, mă rog, s-a întâmplat!

Există momente când se poate întâmpla, în viaţa unui om, aşa ceva. Ceea ce a deranjat cel mai mult este unu: că a omis să informeze opinia publică – când ajungi în astfel de funcţii (…) nu ai voie ca în discuţiile cu partenerul tău, cu preşedintele, sau cu preşedintele Iohannis care poartă răspunderea pe nominalizarea premierului. (..)

Şi al doilea stilul ăsta evaziv, chiar arogant de a răspunde la nişte întrebări, era mult mai simplu dacă îşi cerea scuze. (..) Şi la asta cu creditul, el trebuie să răspundă la întrebarea: dom-le, este adevărat ce scrie acolo, că tu ai cheltuit de pe card suma cutare? Şi întrebarea care trebuie să i se pună este: ai plătit banii înapoi sau nu ai plătit banii înapoi? Nu că judecătorul nu a judecat speţa din cauza faptului că firma de recuperare…”, a declarat, luni, Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin