Potrivit declarațiilor Vioricăi Dăncilă, Klaus Iohannis refuză nominalizările Olguței Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

“Președintele a confirmat încă o dată că nu poate să își exercite rolul de mediator. Fiecare ieșire araă că are accese puternice politice fiecare ieșire fiind un atac la adresa PSD, I-am cerut domnului președinte  o decizie privind numirea celor doi miniștri de la Transporturi și Dezoltare, Era firesc să avem un răspuns după decizia CCR, preșdintele mi-a comunicat că nu va accepta propunerile”, a declarat Dăncilă, astăzi.

Premierul a amintit și de situația dificilă în care e pusă țara noastră, având în vedere faptul că două ministere importante nu au șef. Preşedintele României a refuzat să semneze decretele de numire în funcție a miniştrilor pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor.

„Peste numai câteva zile vom prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, cu o situație de blocaj la două ministere importante, o situație de blocaj în ceea ce privește preluarea dosarelor aflate pe agenda europeană și cu o situație care nu e favorabilă imaginii României în acest sens”, a afirmat premierul.