Deputatul PNL, Dan Vîlceanu a explicat că în ritmul în care cresc în prezent cheltuielile cu pensiile suma din buget nu ajunge nici dacă punctul de pensie nu creşte.

„Demontez marea minciună pe care dăncilul de la Ministerul Muncii și pudelul doamnei Viorica, Teodorovici, o spun în aceste zile

Ieri, miniștrii Marius Budăi și Eugen Teodorovici, încercând să ascundă românilor că și-au blocat în Senat propria Lege a pensiilor au lansat o MARE MINCIUNĂ. Au spus că majorarea punctului de pensie în septembrie este bugetată.

‼️ Vă arăt cu documente oficiale că promisa majorare a punctului de pensie din septembrie nu este prevăzută în buget și că în ciuda faptului ca i-am avertizat ca Legea bugetului a fost construită pe cifre false, au făcut un buget care poate duce România in criza.

Așa cum se vede foarte ușor din execuția Bugetului de asigurari sociale la patru luni, cheltuielile sunt deja 23.574 milioane. Suma bugetată la cheltuieli, pentru întregul an, este 68.761 milioane. Practic, in primele patru luni s-a cheltuit deja 34,28% din suma bugetată. Dacă se păstrează același ritm până la finalul anului, și fără să crească punctul de pensie în septembrie, ar fi necesare peste 71.000 milioane de lei. Este mai mult decât au prevazut în buget dăncilul de la Muncă și pudelul de la Finanțe.

Tot în buget, marii specialiști PSD, au prevăzut că vor avea la finalul anului excedent de aproape 3 miliarde, dar au deja in execuția la patru luni deficit de 1,75 de miliarde (nu 1,4 cum se face de ras dăncilul la emisiunile la care participă).

Vă e clar acum că nu au bugetat nici o majorare de pensii?

Este limpede că majorarea punctului de pensie în septembrie nu este posibilă fără o rectificare bugetară semnificativă și împrumuturi masive. Da, oameni buni, am ajuns să ne împrumutam foarte scump miliarde de euro pentru a plăti pensiile. Nu trebuie să ai studii în economie ca să-ți dai seama că acest lucru nu va funcționa foarte mult timp.

‼️ Incompetenții care populează astăzi ministerele au adus România în pragul crizei”, a susținut acesta păe pagina sa de socializare.