Jill Craybas, fostă profesionistă WTA, a spus că Serena Williams nu este doar cea mai mare jucătoare de tenis din istorie în categoria feminină, ci și în cea masculină.

Craybas a argumentat că, atunci când se iau în considerare atât performanțele la simplu, cât și la dublu, Serena Williams și Margaret Court se situează în fruntea listei tuturor timpurilor, depășindu-i chiar pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Serena Williams a fost o forță pe teren în perioada în care a jucat

Ea a avut o carieră fantastică, câștigând 39 de titluri de Grand Slam (23 la simplu, 14 la dublu și două la dublu mixt). De asemenea, a câștigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice și a ocupat prima poziție în clasamentul WTA timp de 319 săptămâni.

Nu de puține ori Serena Williams a făcut remarci negative la adresa jucătoarei noastre, Simona Halep. Printre acestea se numără cele legate de suspendarea Simonei în cazul ei de dopaj.

Cu toate acestea, americanca a decis să își încheie cariera de peste două decenii în 2022, după ce a pierdut în turul al treilea al US Open în fața lui Ajla Tomljanovic. Williams a jucat și la dublu cu sora sa Venus la Flushing Meadows, dar cele două au fost eliminate în primul tur.

Craybas a apărut recent în cel mai recent episod al ATP Tennis Radio Podcast și a intervenit în dezbaterea privind GOAT-ul tenisului (jucătorul/jucătoare cel/cea mai bună din toate timpurile). Ea a susținut că, dacă se combină jocul de simplu și cel de dublu, atunci Serena Williams și Margaret Court sunt cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile.

„Serena Williams se află cu siguranță în fruntea listei și cred că Chris [Bowers] face o observație bună în privința faptului că poate ar trebui să luăm în seamă puțin mai mult dublul în această categorie a celor mai buni tenismeni din toate timpurile”, a declarat Craybas în cadrul emisiunii ATP Tennis Radio Podcast, potrivit Sportskeeda.

„Cu bărbații în special, dacă vorbim despre primii 3: Federer, Nadal și Djokovic, ei nu au jucat atât de des la dublu. Așa că eu cred că dacă ar fi făcut-o, ar fi fost mult mai multe numere și în categoria lor. Dar, dacă vorbim despre cifre, Serena este cu siguranță una dintre cele mai bune, cea mai mare din toate timpurile, împreună cu Margaret Court, evident, având 24 de titluri de Grand Slam”, a continuat ea.

Toată lumea știa cine este

Craybas a subliniat, de asemenea, că Serena Williams nu este reprezentată doar de performanța în cifre. În opinia fostei jucătoare, impactul și influența ei asupra sportului și societății în general au fost cruciale.

Fostul număr 39 mondial a apreciat că Williams transcende barierele sportului, devenind o personalitate cunoscută nu doar în rândul fanilor tenisului, ci și al publicului larg.

„Dar nu vorbești doar despre cifre, ci și despre substanță, despre celebritate. Cred că Serena este una dintre cele care a transcendat toate acestea, nu? A trecut dincolo de sport”, a spus Craybas.

„Chiar dacă nu te uitai la tenis, oamenii știau cine este. Oamenii știu cine este, indiferent dacă ești sau nu fan al sportului, iar asta este un lucru important. Așa că, pentru mine, asta o face să fie una dintre cele mai bune din lume”, a continuat ea.