Twitter vine cu vești proaste pentru Donald TrumpPlatforma de social media, care a decis să suspende contul fostului preşedinte american Donald Trump pe reţeaua sa, pentru incitări repetate la violenţă, nu îl va lăsa să revină aici chiar dacă va candida din nou la Casa Albă.

Anunțul a fost făcut miercuri, de directorul financiar al companiei, informează AFP, citată de Agerpres. Totodată, acesta a subliniat faptul că, toate regulile platformei sunt destul de clare.

“Potrivit regulilor noastre, atunci când sunteţi scos de pe platformă, (chiar) sunteţi scos de pe platformă, fie că sunteţi un comentator, un director financiar sau un fost sau actual responsabil politic”, a declarat miercuri Ned Segal la postul de ştiri financiare CNBC.

De menționat este faptul că Donald Trump și-a pierdut contul de Twitter în perioada în care încă era președinte.

“A fost interzis (pe Twitter) atunci când era preşedinte. Nu facem diferenţă între responsabili politici, indiferent dacă aceştia mai sunt sau nu în funcţie”, a mai adăugat Segal.

Donald Trump a rămas fără cont de Twitter

În luna ianuarie, după asaltul întreprins asupra Capitoliului de susţinători ai miliardarului republican, Twitter a suspendat, apoi a suprimat profilul lui Donald Trump. Pe lângă acțiunea făcută la adresa lui Trump, reţeaua de socializare a suprimat de asemenea numeroase conturi extremiste care îl susţineau pe fostul preşedinte american, dintre care 70.000 erau afiliate mişcării conspiraţioniste QAnon.

Se pare că suprimarea contului lui Donald Trump, care era urmărit de 88 de milioane de abonaţi, nu a fost pe placul susţinătorilor săi şi nici al unor apărători ai libertăţilor online, care au văzut în aceasta un semn al unei puneri nemăsurate a platformelor sociale.

Cu toate acestea, chiar dacă decizia nu a mulțumit un număr destul de mare de americani, numărul de utilizatori Twitter a crescut mai mult ca de obicei în luna ianuarie.