Un tânăr în vârstă de 18 ani, care conducea, duminică, pe 25 decembrie, o mașină pe Șoseaua Gheorghe Ionescu – Sisești din Sectorul 1 al Capitalei, a pierdut controlul volanului și a lovit două autoturisme parcate. În urma accidentului, o tânără pasager a decedat. Șoferul era sub influența drogurilor la volan.

Șoferul era drogat

Brigada Rutieră a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la un accident de circulație înregistrat pe Șoseaua Gheorghe Ionescu-Sisești, din sectorul 1 al orașului București. Din informațiile prezentate până acum, un tânăr în vârstă de 18 ani a condus un autoturism pe șoseaua Gheorghe Ionescu-Sisești, dinspre bulevardul Bucureștii Noi către stada Ion Ionescu de la Brad și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers. Ulterior mașina s-a răsturnat, iar din impact a lovit două autovehicule parcate.

În urma accidentului de circulație a rezultat decesul pasagerei aflate în autoturism. Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul Alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. Însă la testarea preliminară cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În acest moment se fac cercetări la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație din Capitală. Traficul rutier este restricționat pe ambele sensuri de deplasare ale șoselei Gheorghe Ionescu-Sisești și se desfășoară sub îndrumarea polițiștilor rutieri.

Șoferii prinși la volan sub influența alcoolului ar putea să meargă direct în închisoare

Un nou proiect de lege propus de autorități vizează înăsprirea pedepselor pentru șoferii care urcă în stare de ebrietate la volan. Așadar, șoferii prinși sub influența alcoolului ar putea să meargă direct în închisoare. Autoritățile au propus o serie de sancțiuni mai aspre pentru șoferii care se urcă în stare de ebrietate la volan și provoacă accidente grave care se soldează cu persoane rănite sau decedate, astfel că vinovaţii ar putea fi trimiși direct la închisoare pentr a-și ispăși pedeapsa.

Conform unui proiect de lege care urmează să fie dezbătut în regim de urgență, șoferii care urcă în stare de ebrietate la volan și provoacă accidente mortale ar putea fi trimiși direct în închisoare. Această propunere ar fi valabilă și pentru persoanele care se urcă la volan fără a deține un permis de conducere. Statisticile au demonstrat că cele mai grave accidente din toată Europa se produc în România.

Potrivit unui sondaj, în jur de 70% dintre șoferi consideră că cea mai gravă abatere a unui șofer este consumul de băuturi alcoolice la volan. Cu toate acestea, doar unul din 10 români recunoaște că a consumat alcool înainte de a se urca la volan. În același timp, mai mulți șoferii au spus că au condus sub influența băuturilor alcoolice din mai multe motive.