Veste bună pentru toată România: Ne aşteptăm la o stagnare şi o scădere a preţurilor

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a precizat că a vizitat mai multe piețe, constatând că există oferte care asigură nevoia de hrană a românilor.

Ministrul Petre Daea a mai spus că prețurile sunt corecte față de fermieri și față de cei care lucrează în zootehnie.

De asemenea, șeful MADR a mai spus, la Prima News, că urmează o stagnare și o scădere a prețurilor. Aceasta nu va fi esențială și se va produce treptat.

”Ne aşteptăm la o stagnare şi o scădere a preţurilor, nu esenţială, dar încet, încet, aţi văzut şi dumneavoastră piaţa s-a liniştit datorită celor două aspecte obiective ale pieţei.

Pe de o parte, la o ofertă constantă pe care am avut-o şi din acest punct de vedere trebuie felicitaţi de fermierii români care într-un an agricol greu, foarte dificil, un an cu mari probleme din punct de vedere al climei, au putut să obţină prin munca lor rezultate de producţie care i-au conferit României posibilitatea să aibă cantitatea de cereale necesare.

Practic să aprovizioneze ţara cu principalele produse agroalimentare. Pe de altă parte, iată că şi legumicultorii, prin programele speciale care au fost instituite şi păstrate de-a lungul vremii, cu subvenţii de la bugetul statului au putut oferi pe piaţă legume tot timpul”, spune ministrul.

Oferte constante pentru asigurarea nevoii de hrană a românilor

Ministrul Petre Daea a mai spus că în piețele pe care le-a vizitat, indiferent de zona din țară unde a fost, a constatat că există mereu oferte care asigură nevoia de hrană a românilor.

”M-am uitat în pieţe, indiferent unde am fost în ţară şi am constatat că există oferte constante care asigură nevoia de hrană a românilor şi preţurile sunt preţuri de respect faţă de munca celor care întorc brazda ţării şi lucrează în spaţiile acestea zootehnice, îngrijind animale şi hrănindu-le pentru a obţine producţiile zilnice şi atât de necesare pentru populaţie”, a declarat Petre Daea.

Nu vor dispărea anumite produse de pe piață

Șeful MADR a fost întrebat dacă există riscul ca anumite produse de pe piață să dispară, însă acesta a precizat că nu se pune problema de așa ceva.

“Nu. Este momentul şi trebuie să îl stimulăm şi prin vorbe şi prin fapte, spunând să folosim produsele româneşti, să le creăm culoare de valorificare, indiferent unde se află şi prin ce mijloace, în aşa fel încât să dăm o mână de ajutor fermierilor români, cumpărându-le produsele şi răspunzând pretenţiilor şi gusturilor consumatorilor, care se îndreaptă mai tot timpul către produsele româneşti, fiind de mai bună calitate, mai sigure, mai gustoase şi mai ieftine, să ştiţi”, a afirmat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).