Compania are 3,37 milioane clienţi abonaţi la serviciile mobile şi se pregăteşte de licitaţia 5G, cât şi de lansarea serviciilor în Ungaria. “În Ungaria avem o licenţă de comunicaţii mobile şi urmează să lansăm serviciile şi acolo. Vom lansa serviciile 4G în momentul în care reţeaua pe care o dezvoltăm va avea o acoperire bună. Competitorii principali sunt Telekom, Vodafone, UPC şi Telenor (preluat de un fond de investiţii din Cehia)”, a precizat Popoviciu.

În România, executivul Digi|RCS &RDS şi-ar fi dorit că licitaţia 5G să fie organizată mai rapid astfel încât consumatorii să se bucure mai repede de aceste servicii. “Am fi dorit ca ANCOM să facă licitaţia pentru 5G mai devreme şi nu la finele anului 2019. ANCOM este un partener bun de discuție, există înțelegere. Dar trebuie să accelereze și ei anumite proiecte. Referitor la 5G, dacă ne uităm la evoluţie, primele rezultate la vom vedea la sfârşitul anului 2020, până se alocă frecvenţele, până se fac plăţile. Poate în 2021 românii vor avea acces la 5G, iar atunci alte ţări vor fi înaintea noastră. Dacă licitaţia era mai devreme şi efectele se vedeau mai devreme pentru consumatori”, explică Popoviciu.Reţeaua Digi|RCS &RDS din Bucureşti este deja pregătită pentru 5G. Operatorul face în prezent pregătiri pentru zona Ilfov şi alte oraşe. Operatorul a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip în luna mai a acestui an.

Despre tranzacţia UPC –Vodafone

Tranzacţia UPC-Vodafone aşteaptă răspunsul autorităţilor privind respectarea legilorconcurenţei, iar o eventuală preluare a Telekom de Orange nu afectează cu nimic grupul Digi|RCS & RDS, potrivit lui Popoviciu.

“Pentru noi nu înseamnă o schimbare. Condiţiile nu se schimbă. Noi am fost întotdeauna obişnuiţi cu o competiţie dinamică. Întreaga noastră structură este creată în aşa fel încât să ne adaptăm rapid la schimbări să creăm servicii noi şi să ne pastrăm poziţia de piaţă. În ceea ce priveşte o tranzacţie Orange-Telekom, executivul Digi a spus că este o posibilitate. “Nu vom avea nicio problemă. Ne uităm la ce am reuşit să realizăm din punct de vedere servicii, reţeaua pe care ne bazăm, cât de deschisă este pentru serviciile viitoare şi atunci avem toate atuurile care ne permitsăconcurăm de la egal la egal cu oricare dintre aceşti competitori”, a  spus Popoviciu.