Aproximativ 0,5% dintre persoanele complet vaccinate cu Pfizer și Moderna au fost infectate cu Covid-19.

Astfel de date despre infecțiile descoperite sau despre persoanele infectate și după vaccinare nu sunt încă disponibile pentru cei care au primit vaccinul Sinovac. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din Singapore, Ong Ye Kung.

„Asta înseamnă că nu avem încă date semnificative pentru a evalua eficacitatea acestui vaccin”, a spus el.

Datele internaționale, din țări precum Chile, au arătat că infecțiile descoperite nu sunt neobișnuite în rândul persoanelor vaccinate cu Sinovac.

În Singapore, datele au arătat că cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager sunt eficiente pentru a preveni infectarea unei persoane cu varianta Delta a coronavirusului.

Cât de eficiente sunt vaccinurile

Dar multe studii au pus la îndoială eficacitatea celor două vaccinuri împotriva formelor severe ale variantei Delta, potrivit The Straits Times.

Comitetul de experți din Singapore continuă să revizuiască datele internaționale pentru a evalua eficacitatea și siguranța unei a treia doze pentru grupurile de persoane mai tinere, precum și pentru cei expuși la medii cu risc crescut, cum ar fi asistenții medicali.

Aproximativ 82% din populația țării a fost complet vaccinată, arată datele ministerului sănătății. Dar o creștere a cazurilor de infectări cu Covid-19 a determinat guvernul să înăsprească măsurile de distanțare socială începând din această săptămână.