Recent, Veronica Gușă a prelungit din nou, de data aceasta  până în 1 decembrie 2015, un credit de 3 milioane de euro de tip revolving luat de Butan Gas România de la Unicredit Ţiriac Bank şi un credit de tip linie de trezorerie de 750.000 de euro (diminuat de la 1,5 milioane de euro), indică o hotărâre recentă a companiei, consultată de Energy Report.

Tot cu această ocazie a fost aprobată înlocuirea scrisorii de garanţie corporatistă de 3 milioane de euro cu ipotecă imobiliară (cu interdicţii de înstrăinare, grevare, dezmembrare etc) asupra unui teren de circa 5 hectare din Năvodari, proprietatea firmei “Mari Gaz” de lângă Combinatul Petrochimic Midia Năvodari şi asupra unui teren din Bucureşti situat pe strada Răcari colţ cu şoseaua Mihai Bravu.

Compania Mari Gaz (Butan Gas) are marele terminal GPL de lângă Combinatul Petrochimic Midia Năvodari.

Rulajul companiei s-a redus uşor anul trecut la 187 milioane de lei de la circa 190 milioane de lei în anul 2013. Profitul net al companiei s-a redus însă de circa 12 ori, de la 17,4 milioane de lei în 2013 la doar 1,48 milioane de lei anul trecut, potrivit datelor energyreport.ro

Citiți și: Cea mai bogată româncă a renunțat la un sfert din angajații Butan Gas, dar a trecut compania pe profit

TOP 300 Capital: Averea Veronicăi Gușă de Drăgan a scăzut cu 15%, la 220 milioane de euro