Compania, controlată de Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată femeie din România, şi-a redus afacerile de la 307 milioane de lei în anul 2011 la 190 de milioane de lei anul trecut dar a trecut pe profit, după ce în anul 2011 a fost pe pierderi.

Butan Gas România a avut anul trecut un profit net de 17,4 milioane de lei. În plus, recent, compania şi-a majorat capitalul social cu circa 3 milioane de lei, potrivit unei hotărâri a companiei.

Citiți și: TOP 300 Capital: Cea mai bogată femeie din România a pierdut jumătate din avere

Tot la mişcările recente ale companiei amintim că în urmă cu jumătate de an, Butan Gas Romania a solicitat o prelungire cu un an a unui credit de 3 milioane de euro de tip revolving luat de la Unicredit Ţiriac Bank încă din 18 decembrie 2008, dată de la care creditul a mai suferit modificări. Creditul a fost prelungit până în 1 decembrie 2014.

Butan Gas Romania este controlată de Veroniki Holding SPA din Milano şi Propan Gas din Viena, acestea fiind controlate de fapt de marea femeie de afaceri româncă.

Deţinerile celor două companii s-au schimbat în ultimele luni, astfel că dacă spre finele anului trecut Veroniki Holding deţinea 93% şi Propan Gas din Viena 7%, după majorarea de capital, Veroniki Holding SPA din Milano a scăzut la 83,42% şi Propan Gas din Viena a urcat la 16,58%.

Văduva lui Iosif Constantin Drăgan ocupă şi funcţiile de director general al Veroniki Holding şi preşedinte al consiliului de supraveghere la Propan Gas.