România se confruntă cu o problemă uriașă. În urmă cu câteva ore a aterizat un avion cu un pasager suspect pe Aeroportul Otopeni. Acesta prezenta simptomele virusului ucigaș, coronavirus.

Verdictul specialiștilor de la Microbiologie

Specialiștii de la Societatea Română de Microbiologie au venit cu un prim verdict. Alexandru Rafila spune că nu poate fi vorba despre coronavirus în România. Pasagerul israelian ajuns în țara noatră nu poate suferi de coronavirus fiindcă a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu începuse încă infecția la om.

“Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. Este exclusă orice posibilitate în acest sens deoarece a călătorit în China în urmă cu trei luni în urmă. Atunci nu discutam despre infecția cu coronavirus, nu începuse încă infecția la om. E un pacient care are o anumită infecție, trebuie investigat și tratat, dar pentru alt diagnostic decât infecția cu coronavirus”, a afirmat la Antena 3 președintele Societății Române de Microbiologie.

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, a acuzat simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus. Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni.

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti. În aceste momente, cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică.