Pandemia de coronavirus a accelerat cererea pentru servicii de cloud computing, ajutând companii cum ar fi Microsoft, divizia de cloud a Amazon.com şi divizia Google Cloud a Alphabet să-şi majoreze câştigurile.

Veniturile Azure, subsidiara de cloud computing a Microsoft, au crescut cu 48% în trimestrul trei din 2020, faţă de un avans de 47% în precedentele trei luni, în timp ce analiştii estimau o expansiune de 43,45%.

Pe segmentul „Intelligent Cloud”, veniturile au urcat cu 20%, la 13 miliarde de dolari, în perioada iulie – septembrie 2020, analiştii previzionând venituri de 12,7 miliarde de dolari.

Veniturile companiei au urcat cu 12% în trimestrul trei, la 37,20 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 35,72 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a ajuns la 13,89 miliarde de dolari, de la 10,68 miliarde de dolari.

La nivel global, Azure operează o reţea de peste 160.000 de mile de fibră optică, care înlesneşte conexiunile între miliarde de oameni din întreaga lume, a afirmat recent Tom Keane, vicepreşedinte Azure Global.

Microsoft, pe lista celor mai tranzacționate acțiuni pe platformele Saxo Bank

Fiind unul dintre liderii în cloud computing, Microsoft a fost unul dintre învingătorii COVID-19. După ce milioane de oameni din întreaga lume au fost forțați să lucreze de acasă, serviciile cloud și creșterea vânzărilor de computere au dus la un efort decisiv pentru Microsoft.

În timp ce compania de tehnologie din Seattle beneficiază în continuare de faptul că oamenii din birourile lor de la domiciliu au întâlniri online, nu este sigur afecta cât de mult va un viitor vaccin compania sau dacă tendința de lucru s-a schimbat definitiv.