Bancnota de 100 de bolivari reprezintă, în condiţiile crizei actuale, mai puţin de 3 cenţi, mai indică sursa citată, precizând că suma abia acoperă preţul unei comboane, în vreme ce pentru un hamburger e nevoie de 50 de astfel de bancnote.

"În conformitate cu puterile cu care sunt învestit prin Constituţie am decis, prin acest decret, să scot din circulaţie bancnota de 100 de bolivari în următoarele 72 de ore" a spus Nicolas Maduro în cadrul emisiunii sale televizate "Luaţi legătura cu Maduro".

Liderul de la Caracas a spus că decizia e necesară după ce o anchetă a scos la iveală că miliarde de bolivari în bancnote de 100 au fost confiscate de organizaţii mafiote şi ascunse în oraşe din Columbia sau Brazilia. Maduro a acuzat băncile de implicare în acest 'complot' care ar destabiliza economia şi a spus, fără a detalia însă, că în spatele planului este un ONG contractat de departamentul american al Trezoreriei.

Potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional, rata inflaţiei din Venezuela va ajunge la 475% până la sfârşitul acestui an. AGERPRES