"Sunt în studiu alianţe între PDVSA şi Rosneft în sectorul gazelor naturale şi petrolier. Investiţiile între companiile petroliere şi de gaze ruse şi PDVSA vor creşte", a anunţat firma venezueleană într-un mesaj pe Twitter. 

La reuniune au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele PDVSA, generalul Manuel Quevedo, şi cel al Rosneft, Igor Sechin. 

PDVSA nu a oferit niciun detaliu despre acorduri, reuniunea încheindu-se fără conferinţă de presă. 

Compania PDVSA furnizează 96% din valuta Venezuelei, iar datoria grupului reprezintă circa 30% din datoria suverană a ţării care se confruntă cu o gravă criză economică, cu o rată a inflaţiei estimată pentru 2018 la 2.349%, agravată de prăbuşirea cursului barilului. 

Marţi, procuratura din Venezuela a anunţat deschiderea unei anchete penale pentru corupţie contra fostului preşedinte al PDVSA Rafael Ramirez, constrâns săptămâna trecută să îşi părăsească postul de ambasador la ONU. 

Generalul Manuel Quevedo a fost numit la sfârşitul lunii noiembrie de preşedintele Nicolas Maduro la conducerea grupului PDVSA după o serie de scandaluri de corupţie legate de industria petrolieră din Venezuela.

AGERPRES