Întrebarea despre Legile justiției i-a fost pusă în CEx de senatorul Șerban Nicolae, care a vrut să știe dacă este de acord ca legile justiției să fie continuare în Parlament, iar Viorica Dăncilă a spus că da, a relatat Lia Olguța Vasilescu, potrivit digi24.ro.

Potrivit unor informații Digi24, la CEx-ul de luni seară, senatoarea Ecaterina Andronescu i-a reproșat fostului premier Mihai Tudose că nu și-a asumat pachetul de legi.

„M-am bucurat mult că e o femeie, o persoană care are tot sprijinul PSD, cu care eu am lucrat extraordinar de bine şi sunt convinsă că e o alegere foarte bună”, a declarat Olguţa Vasilescu. 

Fostul primar al Craiovei a dezvăluit cum au decurs discuțiile în CEx și a spus că personal a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă știe unde este K2 și T14. „A spus că nu știe, ceea ce este foarte bine”, a precizat Lia Olguța Vasilescu.

Europarlamentarul social-democrat Viorica Dăncilă (54 de ani) ar putea ocupa poziţia de premier, potrivit ultimelor discuții din partidul de guvernământ.

Viorica Dăncilă este din orașul Roșiori de Vede, Teleorman, are diplomă de licență la Institutul de Petrol și Gaze şi un masterat în Spațiul public european la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În perioada 1988-2009 a fost inginer OMV Petrom, iar din 1989 până 1997 a fost profesoară la  Liceul din Videle. În perioada 2008-2009 a fost consilier județean din partea PSD, Consiliul Județean Teleorman. Din 2009 este deputată în Parlamentul European. În anul 2015 a fost numită președinta Organizației Naționale de Femei a PSD. Este membră a PSD din 1996.

În cadrul instituțiilor EU acesta a fost lidera delegației deputaților europeni români în Grupul S&D, iar în 2017 a fost nominalizată pentru Europarlamentarul anului la categoria Drepturile femeii și egalitatea de gen şi la  categoria Cercetare și inovare.

Dăncilă a fost membră în perioada 2009-2014 în delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek (Liban, Palestina, Iordan, Siria, Irak), iar în 2017 membră în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen şi Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală.