‘A fost întrebat astăzi de către membrii CEx (…). Tocmai că planează anumite suspiciuni asupra domniei sale va avea obligaţie într-un termen cât mai scurt să ne arate că nu are dublă comandă. De altfel, a fost întrebat foarte tranşant de către membrii CEx-ului şi a dat garanţii că singura comandă pe care o are este la PSD. Nu există niciun motiv, deocamdată, să ne facem probleme că domnul Mihai Tudose ar avea o dublă comandă. Ca dovadă, de câte ori au fost probleme în partid, de fiecare dată a reacţionat exact ca un membru de partid şi ca ministru şi-a dovedit profesionalismul’, a afirmat Olguţa Vasilescu, după şedinţa CEx.

Ea a adăugat că PSD are certitudinea că preşedintele Klaus Iohannis va aproba această propunere.

‘Noi avem certitudinea că astăzi, după ce vom merge la Cotroceni, domnul preşedinte Klaus Iohannis o va aproba, astfel încât săptămâna aceasta o vom aproba în Parlament pentru că vineri ar trebui să avem prima şedinţă de guvern, înainte de 1 iulie’, a adăugat liderul PSD.

Întrebat în legătură cu suspiciunea de plagiat asupra lui Tudose, Vasilescu a răspuns: ‘Este un lucru la care trebuie să răspundă Mihai Tudose, dacă există o astfel de problemă. Şi eu am fost acuzată de plagiat în urmă cu 2 ani de zile, au fost mai multe comisii care au dovedit că nu există niciun fel de plagiat’.

‘Noi considerăm că nu avem niciun fel de problemă acum cu această propunere, Mihai Tudose’, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă Mihai Tudose este dispus să plece în cazul în care partidul i-o va cere, Vasilescu a răspuns: ‘Absolut’.