Livrările în Europa au scăzut luna trecută cu 1,6% dar în Europa Centrală şi de Est (CEE) s-a înregistrat un avans de 11,1%. În China, cea mai mare piaţă a companiei, vânzările au crescut cu 1,5%, iar în SUA au urcat cu 3%. 

"La începutul trimestrului doi, am reuşit să majorăm din nou livrările în China. În aprilie, evoluţiile din Europa au fost afectate de data târzie a Sărbătorilor de Paşte. În acelaşi timp, am înregistrat o creştere solidă în Europa Centrală şi de Est", a declarat Fred Kappler, şef de vânzări la Volkswagen. 

În primele patru luni din acest an, grupul Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, a livrat 3,33 milioane de vehicule, în scădere cu 0,7% faţă de perioada similară din 2016. 

Livrările în Europa au urcat cu 2,8%, sprijinite de avansul de 12% din Europa Centrală şi de Est. Pe piaţa chineză, vânzările au scăzut cu 4,8%, iar în SUA au urcat cu 7,4%. 

Anul trecut, grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule, în creştere cu 3,8% comparativ cu 9,93 milioane unităţi în 2015, în pofida scandalului manipulării emisiilor poluante (Dieselgate). 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

AGERPRES