Investiţiile efectuate de OMV Petrom au crescut cu 20% în primele nouă luni din 2012, acestea ridicânsu-se la 3,5 miliarde lei.

"În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operaţional al Petrom s-a situat aproximativ la acelaşi nivel cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, fiind susţinut, în principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului faţă de lei", a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
Potrivit ei, nivelul ridicat al preţului ţiţeiului a continuat să influenţeze pozitiv performanţa segmentului de explorare şi producţi, dar a afectat volumele de vânzări şi marjele în activitatea de marketing.

"Ne-am concentrat investiţiile în segmentul E&P, în vederea stabilizării producţiei de hidrocarburi, şi am continuat eforturile noastre de explorare în perimetrul de mare adâncime al Mării Negre, pregătindu-ne pentru achiziţia de noi studii seismice 3D. În concordanţă cu direcţiile noastre strategice, am demarat exploatarea comercială a centralei electrice de la Brazi, care, începând din septembrie, este aprovizionată exclusiv cu gaze din producţia internă", a adăugat  Mariana Gheorghe.