”În următorii trei – cinci ani, majoritatea producătorilor de telefoane mobile ar urma să dispară din cauza concurenţei acerbe de pe piaţă. Huawei va fi unul din cei doi sau trei producători de telefoane mobile care vor supravieţui. Cred că vom deveni numărul unu în industrie”, a afirmat Richard Yu.

Huawei Technologies Co Ltd, unul din cei mai mari producători de echipamente de telecomunicaţii din lume, a înregistrat o creştere rapidă în ultimii ani ca brand de smartphone-uri. În 2015, Huawei a devenit al treilea producător mondial de smartphone-uri, îndeplinindu-şi obiectivul de a vinde 100 de milioane de telefoane mobile inteligente până la finele anului. Livrările celui mai mare brand de telefonie mobilă din China au crescut în 2015 cu 33% şi s-au apropiat de liderii pieţei, Samsung şi Apple.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner, în trimestrul trei din 2015 Huawei controla 7,5% din piaţa mondială de smartphone-uri, în urma Samsung (24%) şi Apple (13,5%). Livrările Huawei au urcat cu 61% în perioada iulie – septembrie 2015, depăşind cu mult avansul pieţei, de 6,8%, arată datele IDC. Veniturile totale ale Huawei au crescut în 2015 cu 35,3%, la 390 miliarde de yuani (59,67 miliarde de dolari), a anunţat săptămâna trecută grupul chinez. Până în 2018 compania vrea să ajungă la venituri totale de 70 miliarde de dolari. (Sursa: Agerpres)